Bryndzové halušky

Potrebujeme:

  • 500 g zemiakov
  • 350 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 PL bravčovej masti
  • 250 g bryndze  
  • 100 g oravskej slaniny
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Postup:

  1. Načistíme si zemiaky a nastrúhame na jemnej časti strúhadla. 
  2. Pridáme soľ a vajce. 
  3. Postupne pridávame múku. Záleží na tom, aké použijete zemiaky a koľko vody obsahujú. V ceste by mala zostať varecha stáť.
  4. Do veľkého hrnca dáme hriať vodu so soľou.
  5. Do vriacej vody začneme cez haluškáreň pridávať cesto.
  6. Keď halušky vyplávajú na povrch,  povaríme ich ešte 2 minútky, vyberieme ich do misy a pridáme bravčovú masť.
  7. K haluškám primiešame bryndzu.
  8. Podávame s kyslou smotanou a opraženou slaninkou.

Dobrú chuť! 🙂

0 komentárov k “Bryndzové haluškyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *