Domáce slíže (fotopostup)

Potrebujeme:

  • 200 g polohrubej múky 
  • 60 ml vody
  • 1 vajce
  • Štipku soli 
  • 1 PL masla/ bravčovej masti/ kačacej masti

Postup:

  • Na dosku si nasypeme múku, do stredu si vyhĺbime jamku, do ktorej dáme vajce, soľ a postupne prilievame vodu.
  • Nožíkom zapracovávame do cesta.
  • Potom ho rukou vymiesime.
  • Pomúčime si dosku a vyvaľkáme cesto na asi 3 mm.
  • Necháme ho pár min preschnúť.
  • Do hrnca dáme variť osolenú vodu. 
  • Cesto si nakrájame na pláty, tie naukladáme na seba a pokrájame na rezance.
  • Dáme ich variť do vriacej vody a premiešame. 
  • Počkáme, kým rezance vyplávajú na povrch a necháme povariť ešte asi 3 min.
  • Potom rezance vyberieme do nádoby s vami preferovaným tukom, premiešame.
  • Podávame na sladko napríklad s kakaom/ tvarohom a aj na slano so smotanou a soľou, paradajkovou omáčkou, …

Dobrú chuť ❤️

0 komentárov k “Domáce slíže (fotopostup)Pridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *