Kurací perkelt

Potrebujeme:

  • 1 cibuľu
  •  500 g vykostenych kuracích stehien/ kuracích pŕs 
  • 1 čl mletej červenej papriky
  •  250 ml smotany na varenie
  •  2 PL hladkej múky 
  • 1 PL bravčovej masti 
  • Voda 
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Na halušky: 

  • 150 g polohrubá múka
  • 150 g hladká múka
  •  2 vajcia 
  • Soľ 
  • 200 ml voda
  •  1 PL masla

Postup

  1. Cibuľu si očistíme a nakrájame na malé kúsky. 
  2. Opražíme ju na bravčovej masti do zlatista.
  3. Pridáme aj na malé kúsky nakrájané kuracie mäso, osolíme.  
  4. Mäsko taktiež opražíme do zlatista.
  5. Keď je mäso už opražené pridáme mletú červenú papriku a zamiešame.
  6. Mäso podlejeme vodou.
  7. Privedieme k varu.
  8. Prikryjeme pod tesne priliehajucu pokrievku a znížime plameň na nízky stupeň.
  9. Dusíme asi 20 min.
  10. Múku si vymiešame so smotanou a prilejeme k udusenému mäsu
  11. .Za stáleho miešania privedieme k varu.

Halušky:

  1. Obe múky, soľ aj vajíčko si dáme do väčšej misy. 
  2. Postupne prilievame vodu a miešame. 
  3. Do veľkého hrnca si dáme zovrieť vodu.
  4. Keď voda vrie začneme pretláčať cesto cez haluškovač. 
  5. Počkáme kým halušky vyplávajú na povrch a vyberáme do misy s maslom. 
  6. Podávame. 

Dobrú chuť ♥️

0 komentárov k “Kurací perkeltPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *