Palacinky s pistáciovým krémom a egrešovým prelivom

SAMSUNG CSC

Potrebujeme:

Palacinky:

  • 200 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 30 g trstinového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 1/2 KL škorice
  • štipku soli
  • štipka vanilkového prášku
  • 200 ml šľahačkovej smotany

Egrešový preliv: 

  • 100 g egrešov
  • 1 PL cukru
  • 1/2 dcl medoviny

Pistáciový krém:

  • 200 g mascarpone
  • 2 PL 100% pistáciovej pasty
  • 50 g práškového cukru 
  • 1 PL kyslej smotany

Postup: 

Palacinky:

  1. do misy si dáme všetky sypké suroviny a vajcia
  2. postupne prilievame mlieko a mliešame, aby sa nám nevztvorili hrčky
  3. z hotového cesta robíme na kokosovom oleji palacinky

Egrešový preliv:

  1. egreše spolu s cukrom zalejeme medovinou a redukujeme
  2. prepasirujeme cez sitko a podavame

Pistáciový krem:

  1. do misy dáme všetky suroviny
  2. metličkovým mixérom z nich vymiešame krém

Servírujeme.

Dobrú chuť! 🙂

0 komentárov k “Palacinky s pistáciovým krémom a egrešovým prelivomPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *