Krémová Hokkaido polievka

Potrebujeme:

  • 1/4 hokkaido tekvice
  • 1 vačší zemiak
  • 4 mrkvy stredné
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • vývar
  • sladkú smotanu 40%
  • 1 ČL medu
  • soľ
  • korenie

Postup:

  1. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  2. Pridáme nakrájanu mrkvu a tekvicu. Beta karotén je rozpustný v tukoch, preto aj mrkvu s tekvicou krátko popražíme. Za stúpajúcej teploty sa v mrkve narušia bunkové steny a karotén sa lepšie uvoľní.
  3. Zalejeme vývarom tak, aby bola zelenina ponorená.
  4. Pridáme nakrájaný zemiak, soľ, mleté čierne korenie a med.
  5. Prikryjeme a necháme variť do zmäknutia zeleniny.
  6. Rozmixujeme, pridáme sladkú smotanu a podávame.

Dobrú chuť!

0 komentárov k “Krémová Hokkaido polievkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *