Segedínsky guláš

Potrebujeme:

  • 750 g bravčového pliecka
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľkú cibuľu
  • 250 ml sladkej smotany
  • 1.5 lyžice hladkej múky
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL drevenej rasce
  •  Soľ 
  • Mleté čierne korenie
  • Bravčovú masť  

Postup:

  1. Na bravčovej masti opražíme do zlatista nakrájanú cibuľu s drevenou rascou.
  2.  Pridáme na kúsky nakrájané bravčové pliecko a restujeme asi 10 min za občasného miešania, kým je mäsko opražené do zlatista. 
  3. Pridáme soľ a mletú červenú papriku, mierne orestujeme aby paprika nezhorkla a podlejeme vodou tak, aby bolo mäso ponorené.
  4. Privedieme k varu, prikryjeme, znížime plameň a dusíme asi hodinu.
  5. Pridáme kyslú kapustu vyžmýkanú zo šťavy a dusíme ešte asi 20 min.
  6. Medzitým si v nádobe rozmiešame múku so sladkou smotanou.
  7. Pridáme k mäsu a za stáleho miešania privedieme k varu.
  8. Podávame s parenou knedľou, na ktorú recept nájdete TU.

Dobrú chuť! 🙂

0 komentárov k “Segedínsky gulášPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *