Zemiakové placky s morčacím soté

Potrebujeme:

Na placky:

  • 500 g zemiakov 
  • 1 vajce
  • ~ 5 PL hladkej múky
  •  2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 ČL majoránky
  • Soľ 
  • Mleté čierne korenie
  • Bravčovú masť/ iný tuk na opekanie

Na soté:

  • 600 g morčacích pŕs
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 červené kápie
  • 400 g lúpaných rajčín
  • 250 g predvarených/konzervovaných fazúľ
  • 200 g kukurice
  • 1 ČL majoránky
  •  1 ČL korenia Dobrá nálada od Sonnentoru (ak nezoženiete môžte aj vynechať)
  • Olivový olej
  • Soľ 
  • Mleté čierne korenie


Postup placky:

  • Zemiaky si ošúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame.
  • K postrúhaným zemiakom pridáme vajce, soľ, majoránku, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku a zamiešame.
  • Pridáme múku. Množstvo múky závisí aj podľa obsahu vody v zemiakoch.
  • Suroviny spolu premiešame. Malo by nám vzniknúť cesto, ktoré je mierne tekuté ale drží pokope.
  • Na rozpálenú panvicu pridáme bravčovú masť.
  • Cesto rozotrieme lyžicou na panvici a opečieme placky z oboch strán.

Typ: Ak máte radi cuketu môžte urobiť aj čisto cuketové placky alebo pol na pol so zemiakmi. Z nastrúhanej cukety trošku odšťavte rukou vodu. Nebudete musieť pridať toľko múky.

Postup soté:

  • Na olivovom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu s 2 nasekanými strúčikmi cesnaku do zlatista. 
  • Pridáme na malé kúsky nakrájané morčacie prsia, pridáme soľ, mleté čierne korenie a korenie dobrá nálada.
  • Zbytočne nemiešame, necháme mäso opiecť do zlatista 3 minúty z jednej strany, potom pomiešame a opečieme z druhej strany.
  • Keď je mäso pekne zatiahnuté a zlatisté, pridáme aj na pásiky nakrájanú červenú kápiu a chvíľu opražíme.
  • Pridáme lúpané paradajky. Nádobu od paradajok naplníme do 3/4 vodou a prilejeme k zmesi.
  • Pridáme aj kukuricu a fazuľky. Môžte pridať kľudne aj inú zeleninu akú máte radi.
  • Prikryjeme a necháme prebublávať asi pol hodinku na miernom plameni.
  • Odokryjeme pridáme majoránku a pretlačený strúčik cesnaku.
  • Ak sa vám zdá zmes riedka, nechajte zredukovať, ak hustá môžte priliať trochu vodu.
  • Ochutíme a podávame s nastrúhaným tvrdým syrom.

Dobrú chuť 😘

0 komentárov k “Zemiakové placky s morčacím sotéPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *