Mrkvový krém s kokosovým mliekom

Potrebujeme:

  • 500 g mrkvy
  • 1 biela cibuľa
  •  2 strúčiky cesnaku
  • Kúsok zázvoru cca 1,5 cm
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 300 ml hydinového vývaru
  • 1/2 ČL sladkého kari (používam od Sonnentoru)
  • 1/2 ČL mletej kurkumy
  • 1 ČL medu
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej


Postup:

  1. Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  2. Keď je cibuľa opražená do zlatista, pridáme nakrájanú mrkvu a ešte chvíľku restujeme. Beta karotén je rozpustný v tukoch, preto aj mrkvu krátko orestujeme. Za stúpajúcej teploty sa v mrkve narušia bunkové steny a karotén sa lepšie uvoľní.
  3. Zalejeme vývarom, pridáme kari, kurkumu, med, soľ, mleté čierne korenie.
  4. Privedieme k varu, prikryjeme a znížime plameň.
  5. Keď je mrkva mäkká, polievku rozmixujeme, pridáme kokosové mlieko. Necháme prevrieť, dochutíme.
  6. Podávame.

Dobrú chuť 🙂

0 komentárov k “Mrkvový krém s kokosovým mliekomPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *