Bravčová panenka so špargľou a holandskou omáčkou

Potrebujeme:

  •  1 bravčovú panenku
  • Soľ 
  • Korenie 
  • Olivový olej
  • Rozmarín
  • Zelenú špargľu
  • Zemiaky
  • Mlieko
  • Maslo

Holandská omáčka:

  • 2 žĺtky 
  • 80 g masla 
  • 1 KL bieleho octa 
  • Citrón 
  • Soľ 
  • Mleté korenie 


Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a dáme variť do vriacej osolenej vody.
  2. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme maslo a mlieko.
  3. Rozmixujeme.
  4. Bravčovú panenku si rozkrájame na asi 5 cm hrubé kúsky.
  5. Vezmeme jeden kúsok „postavíme“ ho na dosku a dlaňou pritlačíme.
  6. Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a posypeme nakrájaným rozmarínom.
  7. Necháme hodinu marinovať.
  8. Trúbu si rozohrejeme na 180°C.
  9. Mriežkovú panvicu rozohrejeme. Keď sa z nej parí, začneme na nej pražiť mäso. Z každej strany opekáme asi 3 min.
  10. Opražené mäso dáme na plech.
  11. Pridáme na každý kúsok plátok masla a dáme do trúby na asi 10 min.
  12. Do vriacej,osolenej vody dáme variť na 3 min umytú špargľu zbavenú drevnatých koncov.
  13. Scedíme.
  14. Pridáme kúsok masla a zamiešame.


Holandská omáčka: 

  1. Do hrnca si dáme variť vodu.
  2. Ešte pred bodom varu plameň znížime.
  3. V inej nádobe si rozpustíme maslo.
  4. Na hrniec položíme kovovú misu. Uistite sa, že sa misa nedotýka vody.
  5. Do misy si dáme 2 žĺtka, soľ, korenie a biely ocot.
  6. Túto zmes stále miešame šľahacou metlou až do zhustnutia žĺtkov. Trvá to asi 5 min.
  7. Potom začneme pomaly pridávať rozpustené maslo, stále miešame.
  8. Na koniec ešte pridáme pár kvapiek šťavy z citróna.
  9. Ak nejdete podávať hneď. Dajte si omáčku do termosky.

Dobrú chuť 😘

0 komentárov k “Bravčová panenka so špargľou a holandskou omáčkouPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *